Заборавили сте детаље?

Глас Српске уручио плакету Здравку Милићевић

Tuesday, 23 December 2014
Dodjela nagrada

На свечаној церемонији поводом јубиларног 60. избора десет најбољих спортиста Републике Српске, коју организује „Глас Српске“ уручена је специјална плакета председнику РСРС, Здравку Милићевић. Плакету за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта, добио је овогодишњи председник жирија Дејан Перић, као и председници Рукометног Савеза Републике Српске Здравко Милићевић и Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић.

Ово специјално признање уручено је председницима Савеза у Србији и Српској за све што је урађено за спорт у оквиру заједничког споразума о сарадњи два Савеза и специјалним везама у области рукомета.

Рукометни савез Републике Српске у јуну месецу одликован је медаљом заслуге за народ од стране председника Републике Српске, Милорада Додика, за посебан допринос у спашавању људских живота и материјалних добара на територији Републике Српске, погођених поплавама и за све што је Рукометни савез Републике Српске учинио у рукомету за народ Републике Српске.

Председници два савеза су у децембру 2012. године потписали Меморандум о сарадњи два савеза.

До сада су одржане заједничке седнице највиших органа, заједнички кампови, утакмице мушких и женских сениорских селекција у Бањалуци, а следећи догађај биће турнир за свесрпског клупског првака у рукомету на ком ће наступити два најбоља тима из Србије и Републике Српске 27. и 28., децембра у Теслићу. Сарадња ће се наставити и убудуће у погледу промоције мини рукомета у Републици Српској.

ВРХ