Заборавили сте детаље?

Војводина после седмераца трећи пут узастопно освојила Свесрпски куп

Thursday, 04 May 2017

Пенал мајстор голман Војводине Бојан Перовић, пет седмераца је укупно зауставио, од тога најважнији Њежићу у рулет завршници

Борац – Војводина 30:31 (27:27, 14:15)

Бањалука Дворана: Борик. Гледалаца: 1.000. Судије. Раца и Ракар. Седмерци: Борац 12 (6), Војводина 10 (7). Искључења: Борац 8, Војводина 8 минута. Семафор: 2:4 (9), 6:6 (15), 7:9 (18), 10:9 (23), 12:14 (28), 17:18 (37), 21:22 (45), 24:22 (49), 25:26 (57).

БОРАЦ (БЛ): Беширевић, Мемић 3, Ђурђевић 2 (1), Херцеговац 1, Даничић 4, Мијатовић 5 (1), Бубић, Косановић (4 одбране, 1 седмерац), Ефендић (10 одбрана, 3 седмерца), Њежић 5 (2), Лончар, Ћелић 3, Ћеранић, Унчанин 1 (1), Вукићевић 6 (1). Тренер: Ратко Ђурковић.

ВОЈВОДИНА: Арсенић (6 одбрана), Ђукић 3 (2), Орбовић 6 (1), Милић, Попов 1, Радоњић, Остојић 3, Перовић (7 одбрана, 5 седмерца), Стојановић 6 (2), Јовановић 7 (1), Бојанић, Пешић 4, Станковић, Давидовић, Грозданић 1 (1), Вучковић. Тренер: Божо Рудић.

Три од три, што се Војводине тиче у Свесрпском купу. Пехар овог такмичења дакле остаје у Новом Саду, а победник је одлучен тек после седмераца.

А, тамо, пенал мајстор Бојан Перовић. Пет седмераца је укупно зауставио, од тога најважнији Њежићу у рулет завршници.

Мислим да их у каријери нисам оволико одбранио - шалио се после меча. - Било је два, три, али никад оволико - задовољно је констатовао.

У пенал рулету за домаће погодили су ЂурђевићМијатовић и Вукићевић, док Унчанин и Њежић нису били прецизни. На другој страни код Воше мирне руке Стојановић, Јовановић, Орбовић и Грозданић док је промашио Ђукић.

Финале, баш право, што се приказног тиче када су играчи у питању, једино су судије покваариле утисак.

Да ће то бити жесток обрачун најавили су тимови од почетка. Вукашин Стојановић је кренуо капитенски, постигавши четири од првих шест Вошиних голова. Орбовић је неколико пута припуцао, оставивши утисак да може да погоди кад му се прохте. Није Борац дао да се Новосађани много одвоје, највише два гола.

Таман да Ефендић уђе у шут Орбовићу, приде заустави и седмерац Јовановићу, а искусни Унчанин је Борац довео у вођство у 23. минуту.

Жестока борба се водила, играло готово гол за гол све до 49. минута када су Бањалучани направили 3:0.

Вратила се Воша у игру, а опет је покретач била Перовићева одбрана седмерца Њежићу, да би Орбовић на другој страни послао пројектил у рашље за 25:25.

Јовановићевих руку дело су два наредна гола за вођство Воше, али су Бањалучане опет враћали Мемић и Ћелић.

Могли су Новосађани да заврше посао и пре седмераца, али је Косановић скинуо зицер Грозданићу, потом су свирани кораци Јовановићу

Нови пехар Новосађана је таман стигао као прави дар за рођендан беку МилануВучковићу, који је јуче напунио 25 година.

Јовановић први играч Свесрпског купа

Милан Јовановић изабран је за најбољег играча турнира. Око тога није било дилеме после одличних партија у полуфиналу и нарочито у финалу и ефектних погодака, којима је подсетио све зашто слови за једног од најдаровитијих младих играча у Србији.

- У претходном периоду сам имао проблема са повредама, па сада покушавам да надокнадим све. Повезао сам већ три четири утакмице, а ово признање је неки вид похвале за мој труд - прича Јовановић.

Преузимали ст одговорност, постигли неколико прелепих голова када је требало, деловали врло самоуверено, смирено?

- Нисмо најбоље отворили, нити играли одбрану као против Метаљлопластике. Напад исто није функционисао промашили смо доста зицера. То је Борац искористио и увели су нас у неизвесну завршницу, седмерце. То је чиста срећа, мало нас је погледала.

Слогин Милан Павлов, некада играч Црвене звезде, први је стрелац Свесрпског купа са 20 голова. Признање намењено најбољем чувару мреже припало је Борчевом Дамиру Ефендићу.

Ђурковић: Парирали екипи шампионског педигреа

Тренер Борца Ратко Ђурковић, џентлменски је честитао победу Војводини:

- Одиграли смо са жељом да освојимо куп и једни и други иако је турнир пријатељски. Међутим, у финалу је то стварно деловало јако добро, борбено, надам се да су сви могли да уживају. Што се нас тиче, подижемо форму, показујемо одређени напредак и квалитет тако да сам задовољан приказаним. Изгубили смо, али то је лутрија. Мени је било важно да моји млади момци могу да парирају екипи која већ има шампионски педигре. С те стране смо позитивно завршили. Нисмо издржали до краја, били смо хендикепирани мањком левих крила. Мајић је са репрезентацијом, а у полуфиналу се повредио и Ћеранић тако да је улазио само колико је морало. Недостајало нам је голова са те стране и контранапада. Војводина је добра екипа. Јовановић и Орбовић су репрезентативци, пивот феноменалан. Голмани су имали своје врече. Толико расположених играча стварно је тешко зауставити.

ВРХ