Заборавили сте детаље?

Невесињске рукометашице избориле пласман у Прву лигу Српске

Friday, 19 May 2017

NEVESINJE – Pobjedom protiv ekipe ,,Leotara” u hercegovačkom derbiju rukometašice nevesinjske ,,Hercegovine” plasirale su se u Prvu ligu Republike Srpske te su na pravi način pokazale da je rukomet postao sinonim za nevesinjski sport.
Naša ekipa je od početka imala samo jedan poraz i to u gostima ekipi ,,Lokomotiva” iz Brčkog, ali tu nije bilo mjesta razočaranju jer su vec naredni put na svom terenu dokazale da su dostojne trona pobjedom u obe utakmice protiv Leotara i Lokomotive, kaže Teodora Vasković, jedna od najzaslužnijih osoba za ponovno pokretanje ženskog rukometnog kluba u Nevesinju.

,,Ovo je uspjeh o kojem smo mogle da sanjamo jer sam i sama u početku sumnjala da ćemo se plasirati u viši rang zbog manjka iskustva mojih igračica. Sada kad se osvrnem sve dugujem njima, njihovoj istrajnosti i upornosti. Ne mogu da opišem riječima koliko sam ponosna na njih prije svega sto su veliki ljudi, a onda i odlicni igraci. Nadam se da ce sve u nama prepoznati ogromnu zelju za napretkom te da ce nam pomoci u ostvarivanju nasih ciljeva. Ovim putem bih se zahvalila svima koji su do sada dali veliki doprinos u uspjehu koji smo ostvarili”, rekla je ona.

Rukometašice će u Prvoj ligi RS-a nastupati uporedo sa nevesinjskim rukometašima, a sa još nekoliko uspješnih sportskih kolektiva i individualaca, ponovo se pokazalo da je Nevesinje grad sporta u kojem se bilježe značajni rezultati sa minimalnim ulaganji

Rukomet12w

ВРХ