Заборавили сте детаље?

Селекције Републике Српске и Србије одиграле пријатељски меч

Wednesday, 08 October 2014
Рукометашице Републике Српске и Србије

Рукометашице Републике Српске одиграле су вечерас у Бањалуци у хали Борик пријатељски меч са репрезентацијом Србије, у коме је репрезентација Србије била боља 42:26.

„Велики дан за рукомет и историјска утакмица за српски народ. Играти пред оваквом публиком и бити овако дочекан је нешто фантастично“, истакао је Саша Бошковић, селектор националног тима Србије

„Никад нисам играла у овако опуштеној атмосфери и мени је посебно драго, јер сам играла за обе репрезентације! Волела бих да поново играм и Бањалуци и да останемо мало дуже, јер су овде људи дивни“, рекла је Сања Дамњановић, репрезентативка Србије.

У пријатељској утакмици, Андреа Лекић, Сања Дамњановић и Драгана Цвијић, једно полувреме одиграле су у тиму Републике Српске, као играчице које су са тих простора.

Поред великог броја навијача у хали Борик који су дошли да гледају вицешампионке света, утакмици су присуствовали и председник Рукометног Савеза Србије Велимир Марјановић, председник Рукометног Савеза Републике Српске Здравко Милићевић.

Сутра ће све репрезентативке и представнике Савеза примити председник Републике Српске, Милорад Додик, као знак подршке рукомету и овој сарадњи. Ова пријатељска утакмица је наставак остварења програма специјалне сарадње два Савеза. До сада су одржане заједничке седнице највиших органа, заједнички кампови, утакмице мушких сениорских репрезентација, а после ове следећи догађај је турнир за српског клупског првака у рукомету са по два најбоља тима из Србије и Српске.

ВРХ